Vieze geuren in bekleding en vloerkleden: oorzaken en oplossingen

Vieze geuren en vlekken in meubels en vloerkleden zijn een veelvoorkomend probleem in huis. Zelfs wanneer de vlek zelf verwijderd is, blijf je de geur nog lang ruiken. Het vloerkleed of de bekleding van je meubels is dus nog niet echt schoon. Whoops. Dat klinkt niet heel fris! Gelukkig is er een manier om snel van vieze geuren in jouw vloerkleed of meubels af te komen.

  1. Wat veroorzaakt vieze geuren in vloerkleden en meubels?
  2. Het ongemak van vieze geuren
  3. De oplossing voor vieze geuren in vloerkleden en meubels

Wat veroorzaakt vieze geuren in vloerkleden en meubels?

Vieze geuren en vlekken in bekleding en vloerkleden kunnen daar op heel veel verschillende manieren terechtkomen. Je drinkt een glaasje wijn met vriendinnen en één enthousiast handgebaar is genoeg om de bank een frisse douche (én een verse vlek) te geven. Ook huisdieren die gezellig bij je op de bank kruipen, brengen niet altijd een heerlijke, frisse geur met zich mee. Vervolgens komt deze geur in de bekleding terecht. Zo zijn er nog veel meer oorzaken aan te wijzen van een vies geurend vloerkleed of onfrisse meubels. De meest voorkomende oorzaken van geuren en vlekken zijn:

Huisdieren

Huisdieren hebben ook weleens een ongelukje. Voordat je het weet schrob je de urine, haarbal of ontlasting uit je vloerkleed. De geur en vlek kunnen zich diep in de vezels van vloerkleden en bekleding nestelen, waardoor je het weken erna nog ruikt. Not cool!

Vloeistoffen

Gemorste vloeistoffen, zoals koffie, rode wijn of melk kunnen in jouw vloerkleed of meubels doordringen en onaangename geurtjes achterlaten. Zelfs als je de vlek niet ziet, kan er diep in de vezels geur worden vastgehouden.

Uitwerpselen

Urine, ontlasting en braaksel zijn niet alleen erg vies, maar het ruikt ook nog eens sterk. De bacteriën in de uitwerpselen zorgen voor de kenmerkende onaangename geur. Zelfs na een grondige schoonmaakbeurt is de vlek verdwenen, maar kan de geur blijven hangen. What now? Je eerste reactie kan zijn om de besmeurde meubels of vloerkleden weg te gooien. Schoonmaken is een duurzame, financieel slimme keuze.

Rook en tabak

Sigarettenrook en tabaksroet hechten zich aan de vezels van vloerkleden en bekleding. Misschien zie je hier niets van, maar als je er vlakbij bent, komt de sterke geur je tegemoet.

Vocht en schimmel

Voortdurende blootstelling aan vochtige omstandigheden kan leiden tot schimmelgroei en bijbehorende vlekken. Dit gaat vaak gepaard met de kenmerkende muffe geur.

Het ongemak van vieze geuren

Vieze geuren ruiken niet alleen erg onaangenaam. Het kan ook ongemakkelijke sociale situaties opleveren. Zelfs de meest vieze geuren ruik je zelf na een tijdje niet meer. Dit wordt ook wel geurenblindheid genoemd. De onsmakelijke geur die opstijgt uit het vloerkleed is voor je schoonouders, vrienden of loodgieter helaas wel erg goed te ruiken. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan om deze vieze geuren te verwijderen uit je meubels of vloerkleed.

De oplossing voor vieze geuren in vloerkleden en meubels

Een effectieve oplossing om vieze geuren en vlekken uit meubels en vloerkleden te verwijderen is de KB Vlekken Reiniger Spray. Deze speciaal geformuleerde spray is ontworpen om de hardnekkigste vlekken en geuren natuurlijk en effectief te verwijderen. 

  1. Spray de KB Vlekken Reiniger Spray op de vlek.
  2. Laat het middel 10 minuten inwerken om de geur en vlek te neutraliseren.
  3. Neem de behandelde plek grondig af met overvloedig schoon water.
  4. Indien nodig kun je de behandeling herhalen totdat het gewenste resultaat is bereikt. Bij extreme geuren of hardnekkige, oude of grote vlekken herhaal je de behandeling een aantal keer voor een perfect resultaat.

Met de KB Vlekken Reiniger Spray verwijder je doeltreffend vieze geuren en vlekken uit bekleding en vloerkleden. Yes, jouw frisse en schone huis is weer in ere hersteld!

Heb je last van andere interieur-ergernissen, zoals vette vingers op je ruitenvuile vloeren of andere vieze oppervlaktes? De aanpak is easy as 1-2-3 met KB. Voor andere schoonmaakklussen in huis bekijk je hier ons volledige assortiment. Voor meer tips over een sprankelend schoon huis check je hier onze artikelen. 

LEES OOK DEZE TIPS

externalId=kb-easy-as-news-detail-2.0.2.0.2&filter[active]=1&sort=date.desc