18 sep. 2023

Geen verstopte afvoeren meer met onze 4 tips

We kennen het allemaal: je staat onder de warme douche na een lange dag en plotseling merk je dat het water langzaam stijgt. Een verstopte afvoer is ontzettend vervelend. Beter voorkomen dan genezen! Wij helpen jou met deze vijf tips om verstopte afvoeren tegen te gaan en situaties te vermijden.

Tip 1: regelmatig onderhoud is cruciaal

Een van de meest effectieve manieren om verstopte afvoeren te voorkomen, is door regelmatig onderhoud uit te voeren. Alhoewel het niet het leukste klusje is, neem vooral de tijd om je afvoeren schoon te maken. Tip: Gebruik KB Afvoer Ontstopper om je afvoer preventief te reinigen. 

Tip 2: gebruik afvoerzeefjes

Een eenvoudige maar uiterst doeltreffende manier om verstoppingen te voorkomen, is het gebruik van afvoerzeefjes. Plaats een zeefje over je douche- en kraan afvoeren om haren, tandpasta en andere deeltjes op te vangen voordat ze de afvoer bereiken.

Tip 3: verwijder opstoppingen in de afvoer

Loopt het water minder goed weg? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een ontstopping. Check of je haren en zeepresten weg kan halen uit het putje. Lukt dit niet? Pak het direct aan met de KB Afvoer Ontstopper. Easy as 1, 2, 3!

Tip 4: let op wat je wegspoelt

Kam voordat je gaat douchen alvast je haren. Zo verwijder je alvast al je losse haren, die anders in de afvoer voor ontstoppingen zorgen. Gebruik ook niet te veel zeep per keer. Je hebt vaak minder shampoo of douchegel nodig dan je denkt. Probeer eens de helft te gebruiken. Duurzamer en minder kans op ontstoppingen door zeepresten! 

Het voorkomen van verstopte afvoeren vergt wat aandacht en inspanning, maar het voorkomt kosten en overlast op lange termijn. Met deze 4 tips hoef jij je niet meer druk te maken over afvoeren die overstromen. Voor andere problemen in de badkamer zoals vieze voegen is er de KB Voegen Reiniger Spray. Maar ook voor andere problemen in je badkamer kun je bij ons terecht. Daarnaast hebben wij nog heel veel tips voor je klaarliggen! You can do it!

LEES OOK DEZE TIPS

externalId=kb-easy-as-news-detail-2.0.2.0.2&filter[active]=1&sort=date.desc