17 aug. 2023

Een lange levensduur van hardhouten tuinmeubelen, hoe dan?

Hardhouten tuinmeubelen zijn een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte, maar om hun natuurlijke schoonheid te behouden en de levensduur te verlengen, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Wij vertellen je graag hoe je nog jarenlang geniet van je hardhouten tuinmeubelen.

Reinigen

Hebben jouw hardhouten tuinmeubelen maanden lang buiten gestaan en zijn ze vies geworden of is er groene aanslag te zien? Dan is het reinigen van hardhouten tuinmeubelen de eerste stap in het behoud ervan. Hoe doe je dat?

  1. Verwijder vuil: Eerst verwijder je los vuil en bladeren met een zachte borstel.
  2. Schoonmaakoplossing: Maak een milde schoonmaakoplossing met KB Tuinmeubelreiniger Hardhout en lauw/warm water. Giet dit in een verhouding van 1:5 in een schone emmer. 
  3. Wrijf daarna het oppervlak goed in met de reiniger: Gebruik hiervoor een zachte borstel.
  4. Neem de hardhouten tuinmeubels af: Gebruik een zachte doek of spons om de meubelen voorzichtig af te nemen.
  5. Afspoelen maar: Spoel de meubels grondig af met schoon water en laat ze volledig drogen voordat je verder gaat met de bescherming en het onderhoud.

KB Tuinmeubelreiniger Hardhout reinigt, onderhoudt en beschermt alle hardhouten tuinmeubels. Deze reiniging is onder andere toe te passen op teakhout, bamboe en picknicktafels. Het is een fluitje van een cent met KB Home Tuinmeubelreiniger.

Beschermen 

Het beschermen van hardhouten tuinmeubelen is cruciaal om ze te behoeden tegen viezigheid en om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Daarom hebben wij hier een paar tips om jouw hardhouten tuinmeubelen het beste te beschermen. 

  1. Een beschermende olie of lak: dit helpt niet alleen om het hout te voeden, maar vormt ook een barrière tegen vocht en UV-stralen. 
  2. Gebruik waterdichte meubelhoezen: hiermee worden de tuinmeubelen tijdens slecht weer beschermd. 
  3. UV-beschermende producten is een musthave: hierdoor wordt verkleuring door de zon voorkomen en blijven jouw tuinmeubelen nog lang mooi van kleur.

Let’s do this!

Onderhouden

Regelmatig onderhoud is van groot belang om de duurzaamheid van hardhouten tuinmeubelen te waarborgen. Controleer de meubelen regelmatig om eventuele beschadigingen, zoals barsten of losse verbindingen, en repareer direct om verdere schade te voorkomen. Schuur het hout voorzichtig om ruwe plekken glad te maken en breng indien nodig een nieuwe laag olie of lak aan. Vermijd het plaatsen van hete voorwerpen direct op het hout en gebruik onderzetters om vlekken en brandvlekken te voorkomen. Met regelmatige zorg en aandacht verleng je de levensduur van je hardhouten tuinmeubelen en hou je ze in optimale staat.

Met het goed reinigen, beschermen en onderhouden van je hardhouten tuinmeubelen geniet je vele zomers lang van jouw tuinset.

Ben jij in het bezit van kunststof tuinmeubelen? Gebruik dan KB Tuinmeubelreiniger Kunststof om ze schoon te maken. Voor een brandschoon terras kies je voor KB Terrasreiniger. Voor alle andere klussen in huis is er een passend KB schoonmaakproduct. Bekijk hier ons assortiment. Nog meer tips & tricks om jouw huis en tuin te laten stralen lees je in onze schoonmaakblogs. Heel veel succes met het reinigen, onderhouden en beschermen van je tuinmeubelen! You can do it.

LEES OOK DEZE TIPS

externalId=kb-easy-as-news-detail-2.0.2.0.2&filter[active]=1&sort=date.desc