Beste tips om je afvoer te ontstoppen

Een veelvoorkomend probleem is een verstopte afvoer in de badkamer. Niets is zo vervelend als een afvoer die niet goed doorloopt en daardoor een stinkende en onhygiënische situatie veroorzaakt. Maar stel het niet uit, zet je schouders er onder en je bent er snel weer vanaf! Dan kan het weer uit je hoofd en heb je weer ruimte voor leuke dingen. 

Onze beste tips om de afvoer in je badkamer te ontstoppen:

  1. Gebruik warm water: In veel gevallen is een verstopping het gevolg van haren en opgehoopte vet- en zeepresten. Giet regelmatig een flinke hoeveelheid warm water door je afvoer om deze ophoping weg te spoelen. Dit eenvoudige trucje kan al een wereld van verschil maken! Let op: geen kokend water, dit kan schade opleveren aan je afvoer.

2. Maak gebruik van een ontstopper. De klassieke rubberen ontstopper is niet voor niks een voorwerp die vrijwel iedereen kent. Het is een onmisbaar hulpmiddel bij het ontstoppen van afvoeren. Hoe gebruik je hem? Plaats de ontstopper over de afvoer en duw krachtig op en neer om een zuigkracht te creëren. Dit helpt bij het losmaken van verstoppingen. Herhaal deze handeling meerdere keren en spoel vervolgens water om te controleren of de afvoer weer vrij is. 

3. Gebruik een ontstoppingsveer. Voor hardnekkige verstoppingen kan een ontstoppingsveer uitkomst bieden. Deze veren koop je online of bij een bouwmarkt. Schuif de veer voorzichtig in de afvoer en draai deze rond om de verstopping los te maken. Trek de veer er langzaam uit en spoel de afvoer grond door met water.

4. Vermijd chemische ontstoppingsmiddelen: hoewel het verleidelijk kan zijn om naar een agressieve chemische ontstoppingsmiddel te grijpen omdat je het gevoel hebt dat het snel en effectief is, kun je dit beter niet doen. Deze producten kunnen namelijk schadelijk zijn voor zowel je afvoerleidingen als het milieu. Kies liever voor een natuurlijke en milieuvriendelijke methode om je verstopping te verhelpen.

5. Regelmatig onderhoud: voorkomen is beter dan genezen. Onderhoud je afvoer regelmatig. Dit kan door regelmatig kokend water door je afvoer heen te spoelen, door zeefjes te plaatsen, regelmatig haren te verwijderen maar ook door KB Afvoer Reiniger te gebruiken. KB Afvoer Reiniger is een natuurlijk effectief middel die je kunt inzetten om je afvoer schoon te houden. 

Klaar om aan de slag te gaan? Easy as, 1, 2, 3!

 

LEES OOK DEZE TIPS

externalId=kb-easy-as-news-detail-2.0.2.0.2&filter[active]=1&sort=date.desc